کدام اشخاص حقیقی وحقوقی ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی99هستند؟

کدام اشخاص حقیقی وحقوقی ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی99هستند؟

کدام اشخاص حقیقی و حقوقی ملزم به تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی 99هستند؟

مانند سال 99 طبق ماده ۱ قانون مالیات ‌های مستقیم اشخاص زیر ملزم به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی سال 1400 و پرداخت مالیات می ‌باشند:

  1. کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران طبق مقررات باب دوم.
  2. هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمد هایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می ‌نماید.
  3. هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمد هایی که در ایران تحصیل می کند.
  4. هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به کلیه درآمد هایی که درایران یا خارج از ایران تحصیل می ‌نماید.
  5. هر شخص غیر ایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی) نسبت به درآمد هایی که در ایران تحصیل می ‌نماید و همچنین نسبت به درآمد هایی که بابت واگذاری امتیازات یا سایر حقوق خود و یا دادن تعلیمات و کمک‌ های فنی و یا واگذاری فیلم‌ های سینمایی (که به عنوان بها یا حق نمایش یا هر عنوان دیگر عاید آنها می ‌گردد) از ایران تحصیل می کند.

کدام اشخاص حقیقی وحقوقی ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی99هستند؟

چه اشخاص حقوقی و حقیقی ملزم به تسلیم اظهارنامه الکترونیکی 99 به سازمان امور مالیاتی نیستند؟

بر اساس قوانین امسال برای اظهارنامه مالیاتی 1400 بر اساس ماده ۲ اشخاص زیر مشمول پرداخت مالیات‌ های موضوع این قانون نیستند:

  1. وزارتخانه‌ ها و موسسات دولتی.
  2. دستگاه‌ هایی که بودجه آنها به وسیله دولت تامین می ‌شود.
  3. شهرداری‌ ها.
  4. بنیاد ها و نهاد های انقلاب اسلامی دارای مجوز معافیت از طرف حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری.

تبصره 1 ماده 2 در رابطه با عدم الزام به ارائه اظهارنامه الکترونیکی

شرکت‌هایی که تمام یا قسمتی از سرمایه آنها متعلق به اشخاص و موسسه‌های مذکور در بندهای فوق باشد، سهم درآمد یا سود آنها مشمول حکم این ماده نخواهد بود. حکم این تبصره مانع استفاده شرکت‌های مزبور از معافیت‌های مقرر در این قانون، حسب مورد، نیست.

تبصره 2 ماده 2 در رابطه با عدم الزام به ارائه اظهارنامه الکترونیکی

درآمد های حاصل از فعالیت ‌های اقتصادی از قبیل فعالیت‌ های صنعتی، معدنی، تجاری، خدماتی و سایر فعالیت‌ های تولیدی برای اشخاص موضوع این ماده، که به نحوی غیر از طریق شرکت نیز تحصیل می ‌شود، در هر مورد به طور جداگانه به نرخ مذکور در ماده 105 این قانون مشمول مالیات خواهد بود. مسئولان اداره امور در این گونه موارد نسبت به سهم فعالیت مذکور مکلف به انجام دادن تکالیف مربوط طبق مقررات این قانون خواهند بود. در غیر این صورت نسبت به پرداخت مالیات متعلق با مودی مسئولیت تضامنی خواهند داشت.

کدام اشخاص حقیقی وحقوقی ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی99هستند؟

نحوه محاسبه مالیات در اظهارنامه مالیاتی 99

در ایران مالیات به دو صورت خود اظهاری یا علی الرأس محاسبه می ‌گردد. در روش خود اظهاری شخص حقیقی یا حقوقی خود اعلام می ‌نمایند که چه مقدار درآمد داشته و چه مقدار باید مالیات پرداخت نماید بی‌آنکه ممیزین و کارشناسان سازمان امور مالیاتی در محاسبه و دریافت مالیات، دخالت قابل توجهی داشته باشند. برای این منظور اظهارنامه ‌ای تکمیل کرده که شامل کل درآمد ها و کل هزینه ها می ‌باشد و پس از کسر معافیت مالیاتی، مبلغ مالیات سالیانه نیز محاسبه می ‌گردد. کارشناسان سازمان امور مالیاتی نیز به شرط صحت مندرجات و کامل بودن مدارک و عدم تخلف از قوانین مالیاتی و ثبت دفاتر و اظهارنامه و … آن را مورد پذیرش قرارداده و با توجه به آن مالیات محاسبه شده را دریافت می ‌نماید. در صورت عدم پذیرش اظهارنامه مالیاتی یا عدم ارائه آن به سازمان امور مالیاتی، ممیز مربوطه به صورت علی الرأس مالیات را محاسبه نموده و به مودی اعلام می ‌نماید و نظر ممیز و کارشناس سازمان امور مالیاتی ملاک پرداخت مالیات می ‌باشد.

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی 99

مودیان باید با مراجعه به پایگاه اینترتنی سازمان امور مالیاتی نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی اقدام نمایند. در ثبت اظهارنامه 1400 برای کلیه شخصیت های حقیقی و حقوقی مشمولان قانون مالیات مستقیم و مالیات ارزش افزوده، طبق قانون و روش مصوب، الزامی است و اکنون ثبت اظهارنامه الکترونیک شرکت ها و موسسات در سامانه سازمان امور  مالیاتی، به صورت اینترنتی انجام می شود و نیازی به مراجعه حضوری به ادارات کل سازمان امور مالیاتی در سراسر کشور نیست. انجام فرآیند ثبت، به صورت اینترنتی و با داشتن کد کاربری و رمز عبور انجام شده و مودیان مالیاتی می توانند طبق دستور العمل موجود، اطلاعات کارکرد شرکت، موسسه، کارگاه، فروشگاه، کسب و کار خود را وارد کنند.

سال مالیاتی99 از چه تاریخی تا چه تاریخی را در بر می گیرد

سال مالیاتی 99عبارت است از یک سال شمسی که از اول فروردین هر سال شروع و به آخر اسفند همان سال ختم می ‌شود. در مورد اشخاص حقوقی مشمول مالیات که سال مالی آن‌ها به موجب اساسنامه با سال مالیاتی تطبیق نمی ‌کند، درآمد سال مالی آن‌ها به جای سال مالیاتی مبنای محاسبه مالیات قرار می ‌گیرد. مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی حداکثر تا پایان چهار ماه شمسی پس از سال مالی است. (۳۱ تیر ماه)

اظهارنامه مالیاتی 99 را چگونه پر کنیم؟

برای تنظیم اظهارنامه یا همان پر کردن آن لازم به ذکر است که تا پیش از سال ۱۳۹۱، مودیان مالیاتی می بایست اظهارنامه های کاغذی را از مراجع مربوطه خریداری و نسیت به تکمیل و ارسال آن اقدام می نمودند.  این کار، زمان گیر و هزینه بر بود. به منظور تکریم مودیان حقیقی و حقوقی و تسهیل و تسریع فرآیند ارسال و دریافت  و تحلیل  اطلاعات مودیان مالیاتی، اظهارنامه الکترونیکی از سال ۱۳۹۱، در دستور کار قرار گرفت و در سال 1400 شما می توانید با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی، نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی اینترنتی اقدام کنید و کد رهگیری  دریافت کنید. اکنون برای اظهارنامه ارزش افزوده و دریافت پلمپ دفاتر  نیز، فرآیند ها در سامانه های مربوطه در بستر فضای مجازی انجام می شود.

مراحل تهیه و ارسال اظهارنامه الکترونیکی 99چیست؟

برای تهیه اظهارنامه در سال 99چهار مرحله زیر را به ترتیب طی کنید:

  1. وارد سایت سازمان امور مالیاتی شوید.
  2. مدارک مورد نیاز را ارسال کنید.
  3. اطلاعات هویتی خود را ثبت کنید.
  4. تشکیل پرونده دهید.

با اختیار داشتن شناسه ملی و کد اقتصادی، به عنوان مودی مالیاتی شناخته شده و بعد از طی شدن تشریفات قانونی، کد کاربری و رمز عبور برای اعلام اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی 99برایتان به صورت محرمانه از طریق پست ، ارسال می شود. در سال جاری برای انجام تکالیف مالیاتی، داشتن کد کاربری و رمز عبور، الزامی است.

عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی چه تبعاتی برای اشخاص حقیقی  و حقوقی دارد؟

اگر شخص حقیقی یا حقوقی به هر دلیلی از تسلیم اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی به هر دلیلی خودداری کند، ضمن از دست دادن کلیه معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی مصرح در قانون مالیاتی کشور، محاسبه مالیات اشخاص حقوقی، به صورت علی الراس خواهد بود. اما اگر شما شیوه خود اظهاری را در پیش بگیرید، ممیزان اداره دارایی، نسبت به تعیین میزان مالیات اقدام می کنند. خود اظهاری به جای علی الرس، بهترین روش است و روش متداول در کشورهای پیشرفته مثل سوئد و آلمان است.

خود اظهاری الکترونیکی یعنی این که اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات، اعلام می کنند که در سال مالیاتی مزبور، چه میزان سود و زیان کرده و میزان مالیاتی که باید پرداخت کنند و تا کنون پرداخت کرده اند چقدر است.

اگر مالیات شما به صورت علی الراس محاسبه شود، ممیزان مالیاتی میزان مالیات شما را محاسبه و به تایید سر ممیز و سرممیز کل رسانده و به شما ابلاغ می شود. بنابراین، ملاک نظر کارشناسان سازمان مالیاتی است که بر اساس گروه فعالیت کسب و کار شما از متفاوت خواهد بود. اعتراض به نظر ممیزان در این روش سخت تر از روش خود اظهاری است که مبتی بر مستندات و مدارک شفاف است.

⚖تازه های حسابداری را با ما دنبال کنید:

 

www.mr-hesabdar.com

https://www.aparat.com/mr.accountant.collection.

https://www.instagram.com/mr.accountant.collection

در خبرنامه ما عضو شوید

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست شما با موفقیت ارسال شد. به زودی با شما تماس میگیریم

question